Read Harald și luna verde by Nora Iuga Free Online


Ebook Harald și luna verde by Nora Iuga read! Book Title: Harald și luna verde
The author of the book: Nora Iuga
Edition: Polirom
Date of issue: September 2014
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 18.99 MB
City - Country: No data
Loaded: 1177 times
Reader ratings: 6.7

Read full description of the books:Amintiri, scrisori si fragmente de jurnal ce au in centru imaginea obsedanta a balonului verde de pe scena unui spectacol de balet reconstituie povestea unei familii evreiesti de-a lungul unui veac, pendulind intre trei generatii diferite. Bunicul, tatal si fiul, indepartati unul de celalalt, ajung mereu in puncte comune, iar vietile le sint legate pentru totdeauna. Cei trei sint afectati de ororile razboiului si, cu toate ca fiecare supravietuieste in felul lui, niciunul nu revine la vechea sa viata. De la lagarele naziste la gulagul sovietic si, mai apoi, pina in zilele noastre, aceasta poveste de familie oglindeste lumea fascinanta si cruda in care traim.

„Harald si luna verde este un roman foarte diferit de celelalte romane pe care le-am scris si publicat. Fiind o cronica de familie care se intinde pe trei generatii, exista personaje foarte bine conturate, are o actiune puternica, iar teza generala a romanului este una politica, ceea ce pina acum mie nu mi s-a intimplat. Eu scriu o carte in care analizez mult mai de sus, fara sa individualizez neaparat o institutie. Am niste teorii pe care le dezvolt si, bineinteles, se bazeaza si pe o experienta personala...” (Nora Iuga)


Download Harald și luna verde PDF Harald și luna verde PDF
Download Harald și luna verde ERUB Harald și luna verde PDF
Download Harald și luna verde DOC Harald și luna verde PDF
Download Harald și luna verde TXT Harald și luna verde PDFRead information about the author

Ebook Harald și luna verde read Online! Nora Iuga, poeta, prozatoare si traducatoare, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. Autoare a mai multor volume de poezie – Vina nu e a mea (1968), Captivitatea cercului (1970), Scrisori neexpediate (1978), Opinii despre durere (1980; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania), Inima ca un pumn de boxeur (editia I, 1982; editia a II-a, 2000), Piata cerului (1986), Cin­tece (1989) – si de proza – Sapunul lui Leopold Bloom (editia I, 1993; editia a II-a, Polirom, 2007; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania), Sexagenara si tinarul (editia I, 2000; editia a II-a, Polirom, 2004; Premiul Uniunii Scriito­rilor din Romania), Fasanenstraße 23 – O vara la Berlin (2001), Lebada cu doua intrari (2004), Hai sa furam pepeni (Polirom, 2009), Berlinul meu e un monolog (Cartea Romaneasca, 2010) –, precum si a poemului-roman Fetita cu o mie de riduri (2005; Premiul revistei Cuvintul). In 2007, a primit Premiul Friedrich-Gundolf, ofe­rit de Deutsche Akademie fur Sprache und Dichtung, o recompensa care se acorda tutu­ror celor care contribuie la raspindirea cul­turii germane in lume. A tradus din August Strindberg, E.T.A. Hoffman, Nietzsche, Knut Hamsun, Barbara Bronnen, Elfriede Jelinek, Herta Muller, Ernst Junger, Oskar Pastior, Gunter Grass, Aglaja Veteranyi.Reviews of the Harald și luna verde


CONNOR

A hard, shocking, but extremely useful book that makes you think!

WILLIAM

The author liked the book.

LAYLA

Why do you ask me to write a phone?

GEORGE

Our favorite book

SARAH

A book that really liked it!
Add a comment
Download EBOOK Harald și luna verde by Nora Iuga Online free

PDF: harald-i-luna-verde.pdf Harald și luna verde PDF
ERUB: harald-i-luna-verde.epub Harald și luna verde ERUB
DOC: harald-i-luna-verde.doc Harald și luna verde DOC
TXT: harald-i-luna-verde.txt Harald și luna verde TXT